Dizi Haberleri

[tv-magazin][bleft]

Son Gönderiler

[yayin-akisi][twocolumns]

Diriliş Ertuğrul Dizisi Bamsı Beyrek Karakteri Kimdir ? Nurettin SÖNMEZ Kimdir Biyografisi

Diriliş Ertuğrul Dizisi Bamsı Beyrek Karakteri Kimdir ? Nurettin SÖNMEZ Kimdir Biyografisi,Diriliş Ertuğrul Dizisi Bamsı Beyrek karakterini kim oynuyor gerçek adı nedir,Diriliş Ertuğrul Dizisi Bamsı Beyrek rolünde kim oynuyor gerçek ismi ne, Nurettin SÖNMEZ hayatı rol aldığı diziler hangi dizilerde oynadı merak edilen sorular arasında arkadaşlar ..


Diriliş Ertuğrul Dizisi her çarşamba TRT 1 ekranlarında saat 20.00 ekranlara geliyor.dizirehberi.org ailesi olarak dizinin oyuncularını ve dizi karakterlerini sizler için derledik.

Bunlardan biri Bamsı Beyrek rolünde oynayan Nurettin SÖNMEZ kimdir ;


Ertuğrul Gazi'nin en güvendiği üç Alp'inden biri olup Doğan Bey ve Turgut Alp ile Türk Tarihini şekillendiren kişilerden biridir. Ertuğrul Gazi'ye olan bağlılığı ve Türk soyunu yüceltme isteği sayesinde girdiği savaşlarda hiç ölüm korkusu olmayan Bamsı Beyrek genelde kimseye belli etmeden iş yapmayı sever gösterişten uzak durmayı seven biridir.


13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. “Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :


Populer Dizi Haberleri

[dizi-fragmani][threecolumns]

grids

[dizi-haber][grids]